Završena sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici

Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme okončali su radove na sanaciji stepeništa u Ulici Jukićeva 126-128. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila gotovo 6.000 KM, dok je firma „Coning“ iz Sarajeva zadužena za nadzor.
Završena sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici

Zbog velikih oštećenja na starom stepeništu, radnici su morali ukloniti staru podlogu stepeništa i staviti novu, kao i oštećeni kamen. Ugrađeni su novi armirano-betonski dijelovi konstrukcije, te betonirani dijelovi stepeništa i podesta. Duž stepeništa su postavljene nove kulir ploče, otporne na sve vremenske prilike, posebno na sol za posipanje ulica tokom zimskih mjeseci. Također je postavljeno i gotovo 20 metara nove rukohvatne ograde. 

 

Nakon realizacije ovog projekta lokalno stanovništvo sada ima olakšan pristup svojim domovima, što nam je potvrdio Rešad Žutić, jedan od stanara iz ove ulice.

 

-Svakog vikenda me unuka pitala kada će se ovo popraviti, jer zaista je kretanje bilo otežano. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar, kazao je Žutić.

 

U budžetu Općine Centar za 2017. godinu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda planiran je iznos od 700.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti