Saradnja Općine Centar i Addiko Banke na projektima podrške djeci i mladima

Addiko Bank planira sredinom ovog mjeseca u Ulici Ferhadija 1 otvoriti novu poslovnicu svoje banke. Pošto će buduća poslovnica biti na području općine Centar, tim povodom je načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić ugostio Emira Jildizlara, menadžera korporativnih komunikacija Addiko banke.
Saradnja Općine Centar i Addiko Banke na projektima podrške djeci i mladima

–Povodom otvaranja naše nove poslovnice u Centru, Uprava banke je odlučila da finansiramo realizaciju nekog od projekata na području ove općine. Načelnik Ajnadžić nam je predložio nekoliko kvalitetnih projekata, namijenjenih mladima i razvoju obrazovanja. Ovo nije prvi put da Addiko banka sarađuje sa Općinom Centar. Krajem prošle i početkom ove godine naša banka je bila sponzor postavljanja ledene plohe na Sarajevo Holiday Marketu, u parku Hastahana na Marijin dvoru, što se pokazao kao veoma uspješan projekat, istakao je Jildizlar.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ova lokalna zajednica spremna sa jednakim iznosom sredstava sufinansirati projekte u saradnji sa Addiko Bank.

 

–Ovih dana je aktuelan projekat, kojeg u saradnji sa nama realizuje Udruženje „Jesi li za basket“, a koji ima za cilj obnovu sportskih igrališta u Centru, te vraćanje djece i omladine na vanjske sportske terene.  Također, možemo zajedničkim snagama uložiti sredstva u obnovu infrastrukture u našim osnovnim školama, naglasio je načelnik Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti