Potpisan ugovor za uređenje kružnog toka u naselju Jagomir

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovor sa direktorom građevinske firme „Grakop“ Senadom Sejdićem za uređenje kružnog toka na lokalitetu Jagomir (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“). Investitor projekta je Općina Centar koja će za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojiti iznos od 84.000 KM.
Potpisan ugovor za uređenje kružnog toka u naselju Jagomir

Prema glavnom projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“ planirano je uklanjanje kompletne konstrukcije, postavljanje nove kolovozne podloge i tampona. Također će biti ugrađen odvodni sistem za podzemne i površinske vode, za šta će biti postavljeno pet novih slivnika, oko 115 metara drenažnih cijevi i 60 metara plastičnih cijevi, koje će biti sprovedene u obližnje korito Koševskog potoka. Ovom prilikom će također biti zamijenjeni oštećeni betonski ivičnjaci i postavljeno 300 metara novih. Prije asfaltiranja biće nivelisani šiberi i šahtovi za vodu. Planirano je postavljanje 12 novih saobraćajnih znakova kao i iscrtavanje horizontale saobraćajne signalizacije. Na kraju radova biće postavljeno oko 950 metara kvadratnih novog asfalta. U sredini kružnog toka radnici će postaviti nove granitne kocke, a samo središte kružnog toka biće hortikulturno uređeno.

 

Novi kružni tok biće približnih dimenzija kao i postojeći čiji je vanjski radijus kružnog toka 13 metara, dok je širina kolovozne trake u kružnom toku 7,45 metara.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti