Održan sastanak na temu obnove Pozorišnog trga

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je 15. maja 2017. godine u Općini sastanak u vezi sa dinamikom predstojećih radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga ''Susan Sontag'', kojem su prisustvovali Marijela Hašimbegović, direktorica sarajevskog Narodnog pozorišta, Miro Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, Abid Šarić, predstavnik jablaničkog preduzeća koje će isporučiti granit za popločavanje trga, te savjetnici načelnika Mustafa Resić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.
Održan sastanak na temu obnove Pozorišnog trga

Načelnik Ajnadžić je zahvalio gostima što su se odazvali na ovaj sastanak radi zajedničkog dogovora o radovima, te dodao da bi po okončanju tenderske procedure, ukoliko sve bude teklo po planu, trebalo uslijediti potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.

 

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić pozvao prisutne djelatnike kulture da se aktivno uključe u izradu strategije razvoja kulture i sporta na području središnje sarajevske općine do 2025. godine, a za taj posao zadužen je Savjet za kulturu i sport Općine Centar u kome su istaknuti kulturni i sportski radnici.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti