Ugovore o dodjeli stipendija potpisala 142 studenta

U velikoj sali Općine Centar, u utorak, 16. maja 2017. godine upriličeno je potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2016/2017. godinu koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.
Ugovore o dodjeli stipendija potpisala 142 studenta

Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar Zakira Šero kazala je da su na objavljeni javni poziv za stipendiranje pristigle 322 prijave, od kojih je, nakon bodovanja po utvrđenim kriterijima, odabrano 278 stipendista. Među njima je 136 srednjoškolaca koji će dobiti mjesečni iznos od 80 KM, te 142 studenta čija mjesečna stipendija iznosi 120 KM. Isplata stipendija vršit će se za period od deset mjeseci, počev od septembra 2016. do juna 2017. godine.

 

Studente je pozdravio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i čestitao im na postignutim rezultatima tokom protekle školske godine sa željom da nastave vrijedno raditi.

 

-Općina Centar je sigurno vaš pouzdan partner koji želi podržavati obrazovanje. Vaše bogatstvo neće biti ono što imate oko sebe nego ono što nosite u sebi, a to je vaša komparativna prednost i vrijednost. Mi želimo investirati u znanje jer je to zasigurno najvrijednija investicija. Vaš izazov je da se usavršavate, budete interoperabilni, multidisciplinarni, da budete poliglote i da se bavite IT tehnologijama. U budžetu smo izdvojili sredstva za obuku IT programera koji će biti konkurentni na tržištu rada, istakao je Ajnadžić.

 

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i poželjela uspjeh stipendistima.

 

-Velika mi je čast da se danas nalazim u društvo ovih mladih i vrijednih ljudi. I u narednom periodu ćemo se truditi da za ovakve svrhe ne nedostaje novaca i da svi učenici i studenti koji ispunjavaju uslove dobiju stipendije. Želim da vam kažem da ste izabrali najbolji i najispravniji put i slijedite ga jer znanje je ono što vam nikada niko neće moći oduzeti, poručila je Karačić.

 

Elma Medošević, studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu iskazala je zahvalnost Općini Centar koja godinama nagrađuje znanje.

 

-Ova stipendija mi, kao i svim ostalim studentima, znači mnogo. Zasigurno je jedan vid motivacije da se trudimo i budemo najbolji u onome što smo izabrali da budemo, naglasila je Medošević.

 

Jedna od dobitnica stipendije je i Dajana Zečić-Durmišević, studentica pete godine Odsjeka za anglistiku na Filozofskom fakultetu.

 

-Već drugu godinu za redom sam stipendista Općine Centar. Koristim priliku da izrazim zahvalnost što ova lokalna zajednica vodi brigu o svojim studentima i učenicima. Iskreno se nadam da ova praksa neće doživjeti kraj, dodala je Zečić-Durmišević.

 

Općinsko vijeće Centar je na 9. redovnoj sjednici održanoj 20. aprila 2017. godine donijelo Odluku o izboru učenika i studenata za dodjelu stipendija „Prof. dr. Husein Kulenović“ u školskoj 2016/2017. godini.

 

Podsjećamo da je Općina za ovu namjenu u budžetu izdvojila 279.800,00 KM.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti