Predstavnici Općine Centar uručili prikupljene knjige za biblioteku u Stocu

Delegacija Općine Centar posjetila je Stolac i ovom prilikom uručila donaciju knjiga koje su građani ove sarajevske općine prikupili za potrebe biblioteke u Stocu.
Predstavnici Općine Centar uručili prikupljene knjige za biblioteku u Stocu

Nakon što je Udruženje građana “Iskra” iz Stoca uputilo pismeni zahtjev za donaciju knjiga za potrebe realizacije projekta “Biblioteka mjesto susreta”, Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar je odmah pokrenula akciju prikupljanja knjiga u svih 15 mjesnih zajednica Centra.

 

Građani su se, kao i do sada, u velikom broju odazvali na ovu akciju gdje je prikupljeno preko 3.000 naslova. Akciji prikupljanja knjiga su se odazvali i učenici Osnovne škole  “Silvije Strahimir Kranjčević” koji su također donirali značajan broj naslova. Pored toga, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić odobrio je izdvajanje 105 naslova iz općinske biblioteke.

 

Delegaciju Općine Centar koja je posjetila Stolac i uručila prikupljenje knjige su činili Mustafa Mulić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, vijećnik Samir Fazlić, Ibrahim Burazerović, koordinator za mjesne zajednice Službe za lokalnu samoupravu Općine Centar, dok su u ime Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima bili prisutni Mubin Milišić, predsjednik Komisije i Aida Koluder-Agić.

 

-Knjige smo uručili predsjedniku Udruženja građana “Iskra” Samiru Zekiću koji je zajedno sa svojim saradnicima činio delegaciju koja nas je dočekala. Nadam se da će im prikupljene knjige dobro poslužiti za realizaciju njihovog projekta kojim žele napraviti mjesto okupljanja poput biblioteke gdje bi se družili i međusobno pomagali mlađe i starije generacije. Svjesni smo koliko je teška situacija u manje razvijenim općinama poput Stoca, stoga će predstavnici Općine Centar kroz sve projekte koji imaju za cilj razvoj Bosne i Hercegovine u kulturnom, ekonomskom i drugom pogledu uvijek rado pomagati manje razvijene općine, naravno u skladu sa svojim mogućnostima, objasnio je dopredsjedavajući Mulić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti