Podrška perspektivnim mladim sportistima

U prostorijama Općine Centar u srijedu 10. maja 2017. godine održan je prijem za mlade i perspektivne sportiste iz Centra, gdje je domaćin bio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić.
Podrška perspektivnim mladim sportistima

Radi se o našoj najtalentovanijoj bosanskohercegovačkoj plivačici Nejli Karić i mladom džudisti Muhamedu Fazlagiću. Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić uručio mladim sportistima odluke kojima se iz općinskog budžeta izdvaja iznos od po 1.000 KM kao nagradu za postignute rezultate. Sredstva koja će biti iskorištena za sufinansiranje programskih aktivnosti pomenutih sportista, će biti uplaćena na račune Udruženju Judo klub „Bosna“, odnosno Gradskom klubu vodenih sportova.

 

Ovom prilikom je Ajnadžić čestitao na postignutim rezultatima našim sportistima i kazao da će Komisiji Općinskog vijeća Centar za kulturu i sport predložiti usvajanje pravilnika kako bi se sistemski omogućilo da se iz općinskog budžeta finansijski podrže i daju dodatni poticaji iz oblasti sporta i obrazovanja.

 

–Do usvajanja tog pravilnika za ovakve slučajeve izdvajamo sredstva iz finansijskih rezervi i u okviru mogućnosti. Želim da ubuduće za naše mlade snage koje prednjače u svojim rezultatima u oblastima sporta i obrazovanja obezbijedimo finansijska sredstva za njihovu podršku, za koju namjenu ćemo u budućim općinskim budžetima planirati značajna finansijska sredstva, objasnio je Ajnadžić tokom prijema.

 

Nejla Karić, učenica prvog razreda Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu i članica Gradskog kluba vodenih sportova je također i kao članica Plivačke reprezentacije BiH, posljednjih osam godina, osvajala medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U svojoj kolekciji ima 584 medalje od toga 321 zlatnu, 176 srebrenih, 96 bronzanih i 8 pehara. Posljednji uspjeh naše mlade plivačice je na održanom Balkanskom juniorskom prvenstvu koje je 6. i 7. maja ove godine održano u Sofiji (Bugarska), gdje je osvojila zlatnu medalju na 200 metara slobodnim stilom i srebrnu medalju na 400 metara također slobodnim stilom.  

 

Muhamed Fazlagić je član juniorske ekipe Judo kluba „Bosna“, najtrofejnijeg kluba u Bosni i Hercegovini i jednog od trofejnijih klubova na Balkanu, a ujedno je i reprezentativac BiH. Posljednji Muhamedov uspjeh je osvajanje zlatne medalje na održanom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u džudou za juniore, čime je postao državni prvak.  Nejla i Muhamed, koji su odlični učenici, su se zahvalili na ovoj pomoći napomenuvši da je i prošle godine Općina Centar finansijski podržala njihove pripreme i put na međunarodna takmičenja. Općina Centar Sarajevo će nastaviti dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Današnjem prijemu su također prisustvovali vijećnik Sejad Đozo i savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti