Odigrana humanitarno-revijalna košarkaška utakmica za obnovu igrališta u općini Centar

U dvorani KSC Skenderija, u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u utorak 9. maja 2017. godine odigrana je humanitarno-revijalna košarkaška utakmica na kojoj su učešće uzeli košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te drugi ljubitelji ovog sporta.
Odigrana humanitarno-revijalna košarkaška utakmica za obnovu igrališta u općini Centar

Odigrana utakmica ujedno predstavlja i završetak prve faze projekta pod nazivom „Jesi li za basket“, kojeg su realizirali istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, a za cilj ima obnovu vanjskih košarkaških terena u Centru, te animiranje što većeg broja mladih da igraju basket.

 

Podsjećamo, promotivna košarkaška lopta krenula je sa sjednice Općinskog vijeća Centar 20. aprila 2017. godine kada je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić uručio učenicima Osnovne škole Safvet-beg Bašagić. Iz sale Općinskog vijeća započela je svoj put prema krajnjem odredištu, dvorani KSC Skenderija, prošavši kroz svih jedanaest osnovnih škola.

 

Košarkaška utakmica na kojoj su nastupili bivši igrači, obilovala je lijepim potezima, a ekipe su predvodili bivši bh. reprezentativci, Samir Avdić s jedne i Damir Krupalija s druge strane.

 

Načelnik Ajnadžić uručio je po jednu promotivnu košarkašku loptu predstavnicima osnovnih škola, te iskazao želju da se ovakva okupljanja nastave svake godine sa istim ciljem.

 

-Održana je i donatorska večera na kojoj je veliki broj istinskih ljubitelja ovog sporta i naših prijatelja dalo doprinos za obnovu sportskih igrališta na području općine Centar. Želimo da mladi ljudi žive za sport, a da mladi talenti žive od sporta, te da sport i sportska igrališta budu alternativa zagađenim mjestima i zadimljenim kafićima. Koristim priliku da pozovem sve ljude dobre volje da budu partneri ovim sjajnim momcima i Općini Centar da popravimo sva igrališta na teritoriji Centra, a onda i šire, dodao je Ajnadžić.

 

Predsjednik Udruženja „Jesi li za basket“ Zlatko Moratić je poručio mladima da slijede primjere naših istaknutih košarkaša.

 

-Skoro tri mjeseca su iza nas od dana kada smo se prvi put okupili oko ove ideje. Večerašnjom utakmicom ne završava projekat, ovo je tek početak ozbiljne priče koja već sutra nastavlja dalje, kazao je Moratić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti