Proglašeni pobjednici fotofestivala učenika srednjih škola Općine Centar

U povodu Dana Općine Centar, u galeriji Centra za mlade na Gorici u ponedjeljak, 8. maja 2017. godine otvorena je izložba 20 najboljih fotografija prispjelih na javni konkurs „Kulturno-historijsko naslijeđe općine Centar Sarajevo“, na kojoj su proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg takmičenja.
Proglašeni pobjednici fotofestivala učenika srednjih škola Općine Centar

Prvo mjesto na ovogodišnjem fotofestivalu osvojila je Amina Hodžić sa radom „Zaboravljeno blago“, drugo Ahmed Halilović sa radom „Kamerni teatar 55“, a treće je pripalo Emini Milanović sa radom „Opstanak“. Općina Centar je obezbijedila simbolične novčane nagrade za najuspješnije pojedince konkursa.

 

U okviru projekta bio je otvoren konkurs za izbor najboljih fotografija posvećenih kulturnim običajima i manifestacijama, te građevinama od značaja za kulturu, a pravo učešća imali su učenici srednjih škola sa područja općine Centar. Nakon što je pregledao sve radove anonimnih autora, stručni žiri napravio je izbor 20 najuspješnijih fotografija prijavljenih na konkurs tako što se ocjenjivala tehnička uređenost fotografija, njihova poruka, te da li su fotografije adekvatno odgovorile na temu.

 

–Cilj ovog projekta bio je potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom, da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju, poboljšaju svoje fotografske tehnike i prošire znanja o kulturno-historijskoj baštini općine Centar, kazao je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu „Sarajevo“.

 

Projekat je realiziran u saradnji sa portalom Fotografija.ba i Balkan Photo Festivalom. Istog dana u velikoj sali JU Centar za kulturu ”Sarajevo”, učenici Druge gimnazije za svoje vršnjake odigrali su predstavu ”Hanka”.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti