Košarkaška lopta stigla do posljednje škole OŠ “Vladislav Skarić“

Uoči sutrašnje humanitarno-revijalne košarkaške utakmice koja će se odigrati u dvorani KSC Skenderija sa početkom u 19 sati, promotivna košarkaška lopta danas, 8.maja 2017. godine stigla je do pretposljednje odrednice, odnosno OŠ “Vladislav Skarić“.
Košarkaška lopta stigla do posljednje škole OŠ “Vladislav Skarić“

Naime u sklopu projekta “Jesi li za basket“ učenici osnovnih škola, „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“, danas su izvršili posljednju međusobnu razmjenu košarkaške lopte, čime je i okončan prvi dio spomenutog projekta.

 

Bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Avdić, prilikom današnje primopredaje lopte kazao je da su ovo ustvari napori da se među učenicima osnovnih škola ojača svijest o sportu i dobrobitima koje donosi aktivno bavljenje sportom, te da mu je drago da su nastavnici i učenici shvatili koliko je ovaj projekat važan.

 

-Ponosan sam i sretan što smo uspješno završili ovu fazu projekta, odnosno obilaska svih jedanaest škola i što smo imali priliku upoznati učenike o našem projektu. Vrlo je važno da su i učitelji i učenici svjesni važnosti sporta kao zdrave navike, te da su pokazali veliko interesovanje i želju da učestvuju u ovom projektu, jer prvobitna želja nam je da promovišemo košarku i sport uopće, rekao je Avdić, te dodao da se sa sutrašnjom humanitarno-revijalnom utakmicom zatvara cjelina ovog projekta, a gdje će učenici zajedno sa svojim prijateljima, učiteljima i roditeljima biti u prilici da vide veterane općine Centar, Grada Sarajeva i naravno košarkašku reprezentaciju u kolicima Bosne i Hercegovine.

 

Na pomenutoj humanitarno-revijalnoj košarkaškoj utakmici nastupit će košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te drugi ljubitelji ovog sporta. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti