Počelo obilježavanje Dana mladih općine Centar

U okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u ponedjeljak 8. maja 2017. godine na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren je Info centar na kome je postavljen štand sa promotivnim materijalima.
Počelo obilježavanje Dana mladih općine Centar

Dan mladih se obilježava kako bi se promovisao aktivizam mladih, te prepoznali napori koji doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, i šireg društva. Osnovni cilj obilježavanja je informisati mlade o mogućnostima koje Općina Centar pruža ovoj populaciji, te povezivanje mladih.

 

Predsjednik Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih Amer Kapo je naglasio važnost ove manifestacije jer je mladost budućnost grada i naše zemlje.

 

-Naša želja, ali i obaveza je da upoznamo mlade sa područja općine Centar o prilikama koje im pruža ova lokalna zajednica, te da ih potaknemo da više učestvuju u procesu odlučivanja u pitanjima koja su bitna za njih. S ciljem boljeg informisanja mladih o mogućnostima koje im pruža Općina Centar, te načinima na koje mogu iskoristiti prilike koje im se nude, ova lokalna zajednica izradila je katalog u kojem su mladima dostupne sve potrebne informacije, koji smo im danas dijelili, istakao je Kapo.

 

U okviru Dana mladih općine Centar mladima je podijeljeno 120 besplatnih karata za projekciju filma u Cinema City-u, 75 besplatnih karata za Muzej ratnog djetinjstva, te 100 besplatnih karata za Zemaljski muzej BiH.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti