Završeni „Dani sporta na području općine Centar“

Završnom manifestacijom i dodjelom pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama 8. maja 2017. godine na igralištu FIS-a, okončana je dvanaesta po redu sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“. Organizator manifestacije je Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar. Završnica manifestacije se organizuje povodom obilježavanja Dana Općine Centar, Dana Gimnazije Obala, Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i Dana Evrope
Završeni „Dani sporta na području općine Centar“

Tokom ove tradicionalne sportske manifestacije takmičile su se ekipe iz 11 srednjih škola sa područja središnje sarajevske općine i to u četiri sportske discipline: košarka (dječaci), fudbal (dječaci), odbojka (djevojčice) i stoni tenis (dječaci i djevojčice). Ove godine na takmičenju je učestvovalo 59 ekipa, odnosno oko 400 učenika, a na organizaciji „Dana sporta na području Općine Centar“, pored autora i voditelja ovog uspješnog projekta, profesorice tjelesnog odgoja u Gimnaziji Obala Belinde Begović, radilo je i stotinu srednjoškolaca.

 

Najbolji u košarci bili su učenici Druge gimnazije, drugo mjesto osvojili su srednjoškolci Gimnazije Obala, a treće mjesto pripalo je košarkašima Srednje medicinske škole Sarajevo.

 

U fudbalu su najviše pokazali dječaci Srednje mašinske tehničke škole, drugo mjesto osvojili su učenici Druge gimnazije, a na treće su se plasirali fudbaleri Prve gimnazije.

 

 

Prvo mjesto u stonom tenisu u kategoriji dječaka pripalo je učenicima Prve gimnazije, drugo srednjoškolcima Gimnazije Obala, a treće takmičarima Katoličkog školskog centra. U kategoriji djevojčica najviše su pokazale učenice Srednje zubotehničke škole, na drugo mjesto su se plasirale srednjoškolke Prve gimnazije, a na treće stonoteniserke Druge gimnazije.

Najbolje odbojkašice su bile učenice Prve gimnazije, drugo mjesto je pripalo ekipi iz Katoličkog školskog centra, a treće iz Druge gimnazije.

 

 

Najbolje rezultate u sveukupnom plasmanu osvojila je Prva gimnazija, drugo je pripalo Drugoj gimnaziji, a treće Gimnaziji Obala.

 

 

Za fair-play ekipu su proglašene odbojkašice Srednje poslovno komercijalne škole.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti