Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje u streljaštvu povodom Dana Općine Centar

U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u nedjelju 7. maja 2017. godine u organizaciji Streljačkog kluba „Sarajevo“, a povodom Dana Općine Centar održano je takmičenje u streljaštvu. U ime organizatora takmičenje je otvorio Nedžad Fazlija.
Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje u streljaštvu povodom Dana Općine Centar

– Naš streljački klub već šesti put organizuje ovo takmičenje povodom Dana Općine Centar. Danas je prisutno oko 50 učesnika koji dolaze iz klubova i gradova širom BiH, Streljačkog kluba „Sarajevo“, kao domaćin, Streljačkog kluba „ Željezničar“ također iz Sarajeva, Streljačkog kluba „Igman“ iz Hadžića, te takmičari iz streljačkih klubova „Visoko“ i „Zenica“. Organizovano takmičenje je u tri sportske discipline: vazdušna puška za žene, vazdušna puška za muškarce, te vazdušni pištolj u kategorijama juniori i seniori, objasnio je Fazlija.

 

U kategoriji vazdušne puške za muškarce seniore najbolji su bili članovi SK „Sarajevo“: Nedžad Fazlija (prvo mjesto), Emir Memišević (drugo mjesto) i Amar Dizdarević (treće mjesto). U kategoriji vazdušne puške za muškarce juniore prvo mjesto je pripalo Amaru Dizdareviću, drugo mjesto je osvojio Nikola Čorić, a treće Muhamed Kalajdžić, svi iz SK „Sarajevo“.

 

U gađanju vazdušnim pištoljem najbolje plasirani u kategoriji muškarci seniori je Ladislav Kremenjaš iz SK „Sarajevo“, drugo mjesto je osvojio Belmin Mešanović, a treće Nihad Džino, obojica iz SK „Visoko“. U ovoj disciplini u kategoriji muškarci juniori najbolje rezultate je pokazao Ajdin Talić iz SK „Zenica“, drugi je Dino Hujdur, a treći Din Duraković, koji dolaze iz SK „Sarajevo“.

 

U ženskoj kategoriji gađanja vazdušnom puškom sve pozicije su osvojile članice Streljačkog kluba „Sarajevo“.  Među seniorkama su najbolje bile: Sabrina Drinjaković (prvo mjesto), Hana Vranac (drugo mjesto) i Segmedina Bjelošević (treće mjesto). U kategoriji juniorki ove sportske discipline prva je Hana Vranac, druga je Segmedina Bjelošević, a treća je Almedina Arnautović.

 

Na kraju takmičenja najbolje plasiranim učesnicima medalje je uručio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti