Održana osma Revija mladih gitarista BiH

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u prostorijama JU Centar za kulturu Sarajevo u posljednih nekoliko dana održane su brojne manifestacije kulturno-zabavnog karaktera. Posljednja u nizu takvih je Revija mladih gitarista koja je održana sinoć u prepunoj sali Centra za kulturu. Pokrovitelj manifestacije već osmu godinu za redom je Općina Centar koja je ujedno i osnivač pomenute Javne ustanove.
Održana osma Revija mladih gitarista BiH

Na osmoj Reviji gitarista Bosne i Hercegovine svoje umijeće sviranja na akustičnoj gitari pokazali su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva, Zenice, Goražda, Tuzle, Čapljine, Travnika i Mostara. Iz osnovnih muzičkih škola nastupili su: Kerim Karišik, Nedim Bilajac i Adna Musić iz Sarajeva, Harun Šabanija iz Goražda, Lamija Zukić iz Zenice, Lamija Bojić iz Travnika, Armin Smajić iz Tuzle i Luka Džalto iz Čapljine.

 

Učenici srednjih muzičkih škola koji su predstavili svoje umijeće sviranja su Sven Sirćo i Azra Haskić iz Sarajeva, Josip Zubonja iz Mostara, te Ivan Praljak i Emil Ahdžiefendić iz Tuzle.

 

Direktor JU Centar za kulturu Senad Bostandžić poručio je da je muzika lijek za tijelo, um i dušu, a moderna nauka je potvrdila ovu drevnu mudrost, otkrivajući dokaze da slušanje izvjesnih vrsta muzike može da poboljša kvalitet života u gotovo svakom pogledu.

 

-Već osam godina uspješno realiziramo Reviju mladih gitarista i projekat se pokazao izuzetno dobrim. Učesnici se upoznaju, druže i međusobno razmjenjuju iskustva. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar što podržava manifestacije kulturno-zabavnog karaktera, kazao je Bostandžić.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti