Košarkaška lopta stigla i do učenika OŠ “Hasan Kaimija“

Simbolično razmjenjivanje košarkaške lopte koje se odvija u sklopu projekta “Jesi li za basket“, a kojeg provode Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ danas je obavljeno u školi “Hasan Kaimija“.
Košarkaška lopta stigla i do učenika OŠ “Hasan Kaimija“

Razmjeni promotivne lopte prisustvovali su predstavnici Općine Centar - dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i savjetnik načelnika Jasmin Gerin, te Samir Avdić, nekadašnji reprezentativac košarkaškog tima Bosne i Hercegovine.

U svom obraćanju učenicima i nastavnicima prilikom ove posjete dopredsjedavajući Mulić je rekao:

-U sklopu humanitarno-revijalne košarkaške utakmice koja će se odigrati u Skenderiji, došli smo na ideju da u danima prije utakmice svaki dan obiđemo po jednu od jedanaest osnovnih škola sa područja Centra i da vi učenici međusobnom razmjenom košarkaške lopte učestvujete u projektu. Stoga se nadam da ćete nakon ovog projekta poželjeti aktivnije se baviti sportom, rekao je Mulić, te dodao da se nada da će ovakvi projekti uspjeti animirati i učitelje i roditelje da budu podrška djeci prilikom bavljenja sportom, jer je to ujedno i jedan od strateških ciljeva Općine Centar koji su usmjereni ka mladima.

Podsjećamo da će se 9. maja u dvorani KSC Skenderija održati humanitarno-revijalna košarkaška utakmica na kojoj će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci te drugi ljubitelji ovog sporta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti