U Centru za mlade obilježeni Dani Općine Centar

Povodom Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja, u prostorijama Centra za mlade na Gorici otvorena je izložba likovnih radova, polaznika likovne škole ovog Centra. Izložbu, na kojoj je prezentovano 50 likovnih radova, otvorio je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu „Sarajevo“ u čijem sastavu djeluje Centar za mlade. Bostandžić je izrazio zadovoljstvo projektom koji uspješno traje već 11 godina, te naglasio da je izložen samo djelić onoga što djeca rade u Centru tokom cijele godine.
U Centru za mlade obilježeni Dani Općine Centar

Nešto više o samoj izložbi, tehnikama i temama je govorila Amila Hadžialagić, polaznica likovne škole.

 

-Ovdje možete vidjeti skup različitih tehnika koje su slikali polaznici naše škole, životne dobi od 15 do 22 godine. Izloženi radovi pokazuju izuzetan napredak svih polaznika likovne škole. Također su izložene i maske koje su napravili polaznici multimedijalne radionice. Naša mentorica Aida Filipović svakom polazniku likovne škole dodijeli određenu temu, kako bi provjerila da li polaznik ima talenta, te na čemu treba posebno raditi. Ukoliko zadovolji početni nivo, uz njen nadzor dobijaju temu na kojoj rade i u kojoj se posebno usavršavaju. Stečeno znanje na ovom kursu mi je pomoglo tokom studija arhitekture koji sam uspješno završila. Nakon studija sam ponovo počela dolaziti na časove i vidjela sam koliki je napredak napravljen kada uporedimo moje prve i zadnje radove, objasnila je Hadžialagić.

 

Nakon svečanog otvorenja izložbe likovnih radova polaznici škola plesa i pjevanja, glume, klavira, gitare, te književnog kluba, su održali prigodan kulturno-umjetnički program gdje su prezentovali svoja dosadašnja saznanja pohađajući pomenute besplatne kurseve u Centru za mlade koje finansijski podržava Općina Centar kao osnivač.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti