Okončan seminar „Dani otvorenih vrata Općine Centar“

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 4. maja 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra ženski Judo klub „Sarajevo“ uspješno je realizirao seminar za mlade pod nazivom „Dani otvorenih vrata Općine Centar“.
Okončan seminar „Dani otvorenih vrata Općine Centar“

Naime, ženski Judo klub „Sarajevo“ sastavni je dio porodice Sportskog društva Sarajevo i već dugi niz godina uspješno sprovodi aktivnosti džudo škole za sve uzraste. Projekat je okupio mlade iz džudo klubova „Sarajevo“, „Bosna“, „Vogošća“, „Braća Lukač“, „Nippon“ i „Famos“. Seminar su vodile najtrofejnije bosanskohercegovačke džudistice Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić i Arijana Jaha, koja je ujedno i predsjednica ženskog Judo kluba „Sarajevo“. Naše uspješne sportistkinje učesnicima projekta prenijele su iskustva stečena tokom svojih karijera, te praktično pokazale neke od tehnika ovog sporta.

 

Jaha ja istakla da Općina Centar već dugi niz godina pomaže sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

 

-Pripala nam je izuzetna čast da učestvujemo u obilježavanju Dana Općine Centar i koristim priliku da se zahvalim na ukazanom povjerenju. Pozvali smo klubove iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kako bi se međusobno upoznali, družili, razmijenili iskustva, ali i educirali. Larisa je prošlog mjeseca na Evropskom seniorskom prvenstvu u džudou osvojila treće mjesto, te se nakon ažuriranja svjetske ranking liste od 1. maja 2017. godine popela na treće mjesto sa 2.389 bodova, što je do sada najbolje rangirana sportašica iz BiH ikada. Učesnici su bili sretni što su imali priliku trenirati s njom, a na kraju seminara uručeni su im certifikati, naglasila je Jaha.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti