Promotivna košarkaška lopta stigla do OŠ “Isak Samokovlija”

Projekat koji provode Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ simboličnom razmjenom lopte među učenicima osnovnih škola sa područja općine Centar se i dalje nastavlja. Glavni ciljevi ovog projekta su oživljavanje sportsko-takmičarskog duha među mlađom populacijom, te u konačnici restauracija košarkaških igrališta.
Promotivna košarkaška lopta stigla do OŠ “Isak Samokovlija”

Nakon što je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić 20. aprila 2017. godine u velikoj sali Općine Centar, uručio košarkašku loptu učenicima Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, čime je zvanično započeo projekat pod nazivom „Jesi li za basket", danas su osnovci iz OŠ “Hasan Kikić” uz prisustvo savjetnika općinskog načelnika Bećira Sirovine i potpredsjednika Udruženja „Jesi li za basket“ Samira Avdića loptu predali učenicima iz OŠ “Isak Samokovlija”. Avdić je razgovarao sa učenicima i odgovarao na njihova pitanja u vezi sa ovim sportom, te im pokušao približiti značaj bavljenja sportom.

 

U povodu Dana Općine, sarajevska Općina Centar u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ organizuje humanitarno-revijalnu košarkašku utakmicu, koja će biti održana 9. maja 2017. godine u 19 sati u dvorani KSC Skenderija. Na utakmici će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te ljubitelji ovog sporta.


05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti