Održano finale manifestacije „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar na igralištu FIS-a u četvrtak 4. maja 2017. godine, podjelom diploma za tri najbolje plasirane predškolske ustanove, te uručenjem zahvalnica za sve učesnike, zvanično je okončan projekat „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“.
Održano finale manifestacije „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“

U projektu je učestvovalo oko 330 mališana iz devet vrtića iz Centra, koji inače pohađaju sportsko-animacijski program namijenjen ovom uzrastu. Nakon tri dana kvalifikacija, odnosno tri kruga takmičenja predškolaraca, u finale su se plasirala djeca iz vrtića „Iskrica“, „Leptirić“ i „Lane“.

 

Završnu manifestaciju otvorila je direktorica Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić i tom prilikom se zahvalila Općini Centar koja već 15 godina izdvaja sredstva iz budžeta za realizaciju ovog projekta.

 

-Ovo takmičenje se već tradicionalno organizuje u okviru obilježavanja Dana Općine Centar na vanjskom igralištu FIS-a za djecu starijeg uzrasta od 5 do 6 godina iz devet vrtića sa područja općine Centar, koji su inače učesnici sportsko-animacijskog programa kojeg realizuje JU „Centar za sport i rekreaciju“. Danas slavimo 15 godina postojanja ovog projekta koji za cilj ima djecu predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključi u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, kazala je Polić.

 

U ime Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ prisutnima se obratila saradnica za specijalne programe Jasna Sahadžić naglasivši da mališani obožavaju ovaj projekat.

 

-Ove godine slavimo petnaest godina vrlo uspješne saradnje sa Općinom Centar i Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, koja je, slobodno mogu kazati, prerasla u tradiciju. Oko 320 mališana iz naših vrtića uživali su u sportskim aktivnostima koje su od iznimnog značaja za njihov pravilan rast i razvoj, istakla je Sahadžić.

 

Na finalnom takmičenju prvo mjesto osvojila su djeca iz vrtića „Leptirić“, na drugo mjesto plasirali su se mališani vrtića „Lane“, a na treće djeca iz „Iskrice“.

 

Za realizaciju sportsko-animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta Općina Centar je izdvojila 28.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti