U Centru za kulturu održana predstava “Lutke nam pričaju“

Pod pokroviteljstvom Općine Centar na sceni Centra za kulturu Sarajevo u četvrtak, 4. maja 2017. godine za učenike dvije osnovne škole, “Katolički školski centar“ i “Hasan Kaimija“ održana je lutkarska predstava „Lutke nam pričaju“.
U Centru za kulturu održana predstava “Lutke nam pričaju“

Prema riječima učitelja Harisa Sabita, koji se lutkarstvom bavi devet godina, odabir tema pri izvođenju lutkarskih predstava je jako bitan za razvoj dječije svijesti i njihovog poimanja osnovnih ljudskih vrlina.

 

-Djeci koja su predškolskog i školskog uzrasta lutkarstvo je jako potrebno i oni na ovakve predstave pozitivno reaguju, bilo da su to predstave sa šaljivim tonom ili sa nekom jakom i ozbiljnom porukom, koje govore o prijateljstvu, radnim navikama, odgovornosti, odnosno vrlinama kojima treba da podučavamo djecu. One na kraju dopru do njih i pobude im emocije. Ovim predstavama pokušavamo ih učiti i uputiti da svojim rukama nešto prave i rade, te da ih time koliko-toliko udaljimo od svijeta elektronike i igrica. Oni su zadovoljni kada shvate da svojim rukama mogu nešto da naprave i da će to biti nešto lijepo, rekao je Sabit. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti