Predstavama u Pozorištu mladih započeo 3. Festival dječije umjetnosti

U prostorijama Pozorišta mladih sa prvom pozorišnom izvedbom “Čudovište iz pozorišta“ 3. maja počeo je 3. Festival dječije umjetnosti.
Predstavama u Pozorištu mladih započeo 3. Festival dječije umjetnosti

Festival će sa širokom lepezom kulturoloških aktivnosti, kao što su edukativne radionice iz slikarstva, kiparstva i vajarstva, potom predstavama za djecu, te koncertima muzičkih horova trajati do subote, 6. maja 2017.

 

- Već treću godinu organizujemo ono što je namijenjeno djeci, dakle svi segmenti koji su najbitniji, a to su književnost, muzika, slikarstvo, kiparstvo i dječiji teatar. Mi njegujemo i tu formu da su svi programi takmičarskog karaktera, odnosno da su obezbijeđene nagrade za najbolje, te da će proglašenje biti u subotu nakon muzičkog dijela. Ono što smo uzeli za jedan od ciljeva ovog festivala jeste da djeca kroz radionice raznog tipa, kiparstva, slikarstva i slično budu aktivno uključena u kulturna zbivanja, a ne samo puki posmatrači u predstavama i to ćemo, nadam se, i postići, rekao je direktor Festivala Fahrudin Kučuk.

 

3. Festival dječije umjetnosti je ujedno i međunarodni festival, jer pored natjecatelja iz naše države, prisustvuju natjecatelji iz susjednih država, Hrvatske i Srbije, a prošle godine su također učestvovali i natjecatelji iz Crne Gore i Turske.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti