Za Dane Općine Centar koncert Latifa Moćevića za učenike škole ''Vladislav Skarić''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, na sceni Centra za kulturu Sarajevo u srijedu, 3. maja 2017. godine, bh. kantautor i operni pjevač Latif Moćević održao je koncert za učenike nižih razreda Osnovne škole ''Vladislav Skarić'', a u povodu Dana Općine Centar koji se obilježavaju od 2. do 9. maja.
Za Dane Općine Centar koncert Latifa Moćevića za učenike škole ''Vladislav Skarić''

Djeca su imala priliku poslušati numere sa njegovog albuma dječijih pjesama „Hvala mama“ koji je objavljen u januaru ove godine. Koncert je bio kombinacija pjesme i muzičkog igrokaza prilagođenog teatru. Autori teksta i muzike sedam pjesama sa albuma „Hvala mama“ su Mersiha i Latif Moćević, dok je aranžman i produkciju radio Halid Hajduković. Pjesme tretiraju razne teme koje su bliske dječijem uzrastu.

 

Učenik petog razreda OŠ “Vladislav Skarić“ Rijad Delalić došao je na koncert sa svojim prijateljima iz razreda i učiteljicom.

 

-Ova posjeta Centru za kulturu nam je bila umjesto časa muzičkog. Ja volim ovakve vesele dječje pjesme i zbog toga sam se jako zabavio i uživao, rekao je Rijad.

 

Učiteljica trećeg razreda OŠ “Vladislav Skarić“ Hanumica Fišo je istakla da su se djeca dobro zabavila.

 

-Ovdje smo pozvani na jedno lijepo druženje sa muzičarem Latifom Moćevićem i drago nam je što smo tu. Djeca su presretna. Opustila su se uz ples i igru. Radi razvoja njihove kreativnosti jako je dobro da učestvuju i u ovom segmentu kulture. Tu smo sa djecom i uz djecu, a to je najvažnije, rekla je Fišo.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti