Otvorena izložba ratnih fotografija u galeriji „Preporod“

U prepunoj galeriji „Preporod“ u utorak 2. maja 2017. godine, povodom Dana Općine Centar, otvorena je izložba ratnih fotografija koje su nastajale od maja do jula 1992. godine.
Otvorena izložba ratnih fotografija u galeriji „Preporod“

 Na fotografijama koje su posjetitelji mogli vidjeti, prikazani su pripadnici policije, specijalnih jedinica i drugih vojnih formacija koje su učestvovale u odbrani Sarajeva, a većinu crno-bijelih fotografija uradio je Milomir Kovačević Strašni.

Otvaranju izložbe, pored brojnih građana, učesnika četverogodišnjeg rata, prisustvovala je i delegacija Općine Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem.

Načelnik Ajnadžić je čestitao svim stanovnicima Centra Dane Općine.

-Ovo je prilika da pogledamo i osvježimo pamćenje o događajima iz perioda 1992. godine. Na slikama su prikazani prvobroci i patriote koji su bili najhrabriji. Moramo imati respekt naspram onih koji su dali život za našu domovinu, a to su šehidi i poginuli borci, naglasio je Ajnadžić.

Ratni komandant i jedan od organizatora oružanog otpora Dževad Topić je istakao da ga raduje što su otvaranju izložbe, pored brojnih građana, prisustvovali i najmlađi.

-Našoj djeci moramo ispričati pravu istinu i ono što se zaista dešavalo u presudnim trenucima za našu domovinu. Iskreno me raduje što su na izložbu došla djeca, a vjerujem da će u budućnosti na ovakvim događajima biti još više naših mladih, kazao je Topić. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti