Košarkaška lopta stigla do OŠ “ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

Projekat koji provode Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ simboličnom razmjenom lopte među učenicima osnovnih škola sa područja općine Centar nastavlja se već sedmi dan. Glavni ciljevi ovog projekta su oživljavanje pomalo usnulog sportsko-takmičarskog duha među mlađom populacijom, te u konačnici restauracija košarkaških igrališta.
Košarkaška lopta stigla do OŠ “ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

Lopta koja je početkom projekta isprva uručena učenicima OŠ “Safvet-beg Bašagić“ danas je uz prisustvo potpredsjednika Udruženja “Jesi li za basket“ Samira Avdića, te dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Mustafe Mulića, predata učenicima OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ od strane njihovih vršnjaka iz OŠ “Nafija Sarajlić“ koji su loptu preuzeli prethodnog dana.

 

Učenici i nastavnici ove škole počastvovani su jer im se pružila prilika da učestvuju u ovom projektu.

 

-Jako volim košarku. Trenirao sam tri godine i cilj mi je bio da postanem vrhunski igrač. Bilo bi odlično da se izgrade tereni, jer mi nemamo mogućnosti da se igramo na igralištima zbog vandala koji su uništili i koševe i golove, rekao je Ajdin Bolić, učenik sedmog razreda OŠ “Nafija Sarajlić“. 

 

Sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za obnovu košarkaških terena, Općina Centar i Udruženje ”Jesi li za basket“ 9. maja u dvorani KSC Skenderija organizovat će humanitarno-revijalnu košarkašku utakmicu na kojoj će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te drugi ljubitelji ovog sporta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti