Općinsko vijeće Centar donijelo odluke o dodjeli općinskih priznanja u 2017.

U četvrtak, 27.04.2017. godine Općinsko vijeće Centar nastavilo je 9. redovnu sjednicu čiji je prvi dio održan 20. aprila.
Općinsko vijeće Centar donijelo odluke o dodjeli općinskih priznanja u 2017.

Zasjedanje je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, a na dnevnom redu nastavka 9. redovne sjednice bile su odluke o dodjeli općinskih priznanja u 2017. godini.

 

Na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, a na osnovu utvrđenih kriterija, Općinsko vijeće je donijelo odluku da se Udruženju veterana Odreda policije za specijalne namjene ''Lasta'' dodijeli Povelja sa grbom Općine Centar, u povodu obilježavanja 25 godina od osnivanja ovog odreda policije koji je dao izuzetan doprinos u odbrani od agresije kao i za uspješan rad u poslijeratnom periodu na očuvanju tradicije i za društveno koristan rad kroz učešće u velikom broju humanitarnih projekata.

 

Po odluci Općinskog vijeća ovogodišnji dobitnici ''Povelje sa zlatnim ljiljanima'' su Latif Kabaš, Sead Suljić i Suljo Škamo za istaknuti doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije.

 

Uručivanje ovih priznanja Općine Centar bit će upriličeno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Centar povodom obilježavanja 2. maja – Dana Općine Centar.

 

Na ovoj sjednici Općinskog vijeća usvojen je zaključak da Komisija za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti predloži izmjene i dopune Odluke o općinskim priznanjima kako bi se ubuduće više afirmisali i nagrađivali pojedinci i kolektivi zaslužni za doprinos u pojedinim oblastima rada i društvenog života u poslijeratnom periodu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti