Učenici OŠ “Nafija Sarajlić“ preuzeli promotivnu košarkašku loptu

S namjerom oživljavanja sportskog duha među stanovnicima općine Centar, osobito među onim najmlađim, Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ pokrenuli su projekat obnove sportskih terena.
Učenici OŠ “Nafija Sarajlić“ preuzeli promotivnu košarkašku loptu

Iz tog razloga Općina i pomenuto udruženje organizuju humanitarno-revijalnu košarkašku utakmicu 9. maja na kojoj će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te ljubitelji ovog sporta. S namjerom da se animira što veći broj mladih, izrađena je posebna košarkaška lopta koja će 9. maja stići na plato Skenderije, a do tada će svakog dana boraviti u jednoj osnovnoj školi.

 

Učenici OŠ “Nafija Sarajlić“ danas su preuzeli promotivnu košarkašku loptu od učenika iz OŠ “Alija Nametak“ čiji nastavnik tjelesnog odgoja Armin Bukvić naglašava realnu potrebu za ovakvim projektima uz čiju će se pomoć iznjedriti budući sportski talenti naše države Bosne i Hercegovine.

 

-Jedna jako pozitivna struja sa akcentom na sport generalno je krenula od Općine Centar i to je jako bitno jer ovakvi projekti su jako značajni i bilo bi dobro kada bismo napravili što više terena, kako za košarku tako i za druge sportove: nogomet, odbojku ili rukomet, jer što se više potrudimo da djeci pružimo priliku dobit ćemo bolji rezultat. Djecu trebamo što više okupirati sportskim aktivnostima jer ima dosta talenata među našom djecom koja bi isplivala kroz te projekte. Mislim da bi tada i klubovi mogli crpiti talente iz škola i na kraju naša bi država bila bogatija za dosta veći broj sportskih talenata, kazao je nastavnik Bukva, te dodao da djeca vani nemaju raspoloživih terena na kojima bi se mogla igrati i na kojima bi mogli razvijati motoriku i sve ono što je ključno za uspješnu i kvalitetnu igru, odnosno nešto što bi ih zainteresiralo za košarku i izvelo iz kuće vani da se igraju, da se bave košarkom.

 

Današnjoj primopredaji promotivne košarkaške lopte pored nastavnika i učenika pomenutih škola prisustvovao je i Samir Avdić, član Udruženja “Jesi li za basket“, te Mustafa Mulić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti