U Sarajevu počela konferencija o značaju i ulozi Regionalnog foruma za tržište, investicije i statistiku

U prostorijama Hotela Evropa u Sarajevu, u četvrtak 27. aprila 2017. godine, započeo je Regionalni forum za tržište, investicije i statistiku (TIS) na kojem su predavači iz državnih, nevladinih i finansijskih institucija predstavili ovaj forum kao i web portal www.forumtis.net.
U Sarajevu počela konferencija o značaju i ulozi Regionalnog foruma za tržište, investicije i statistiku

U ime Općine Centar današnjoj konferenciji su prisustvovali načelnik Općine dr. Nedžad Ajandžić zajedno sa svojim saradnicima iz oblasti privrede i lokalnog ekonomskog razvoja Harisom Sijarićem i Muneverom Hodžić.

 

Pomenuti regionalni forum  je neformalna mreža  vladinih institucija, privrednih i nevladinih organizacija sa ciljem razvoja zajedničkog tržišta, regionalnih investicija i statistike. Uloga foruma je promovisati značaj regionalne saradnje i zajedničkog nastupa na međunarodnom tržištu u cilju jačanja pozicije i poslovnog uticaja i povećanja konkurentnosti poslovnih subjekata u regiji.

 

Jedan od učesnika današnjeg foruma je i Senad Tafro, predsjednik Upravnog odbora Saveza za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja „Horizont 2024.“

 

-Želimo izgraditi prepoznatljivu platformu zajedničkog djelovanja i saradnje svih zainteresovanih institucija zemalja regiona i Evropske unije i na osnovu te saradnje želimo pokazati naše potencijale i tako otvoriti nove načine za daljnji razvoj regije, objasnio je Tafro.

 

Forum je okupio predstavnike vladinog i nevladinog sektora, te poslovnog svijeta iz regije.

 

Osim Općine Centar partneri Foruma su Agencija za statistiku BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Savez za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja „Horizont 2024“, Republički zavod za statistiku Srbije, Sarajevska berza, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH, Evropski pokret Srbije, Vanjskotrgovinska komora BiH, Agencija za državnu službu BiH, kao i Centar za podršku demokratije i ekonomskog razvoja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti