Rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli projekat uređenja saobraćajnice u Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici (Mjesna zajednica „Ciglane-Gorica“).
Rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici

Radi se o saobraćajnici smještenoj između ulica Odobašina i Antuna Hangija na Koševskom brdu, ukupne dužine od oko 600 metara. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 160.000 KM.

 

-Tokom realizacije ovog projekta osim novog asfalta duž saobraćajnice također ćemo uraditi i sanaciju trotoara. Na dijelu ove ulice od Odobašine do skretanja za naselje Crni vrh zamijenit ćemo sve ivičnjake, dok ćemo na ostatku ulice mijenjati samo oštećene ivičnjake umjesto kojih ćemo postaviti nove betonske. Radove smo započeli 10. aprila i prema dinamici oni bi trebali biti završeni do 10. maja ove godine, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Osim navedenog, prije postavljana asfalta duž kolovoza i trotoara, biće urađena nivelacija šahtova i slivnika za odvod površinskih voda. Radnici pomenute firme su izgradili novi armirano-betonski potporni zid dužine 40 metara, čija je uloga stabilizacija tla padine ispod romskog naselja na Gorici na kojoj je jučer započeo projekat uređenja i sadnje stabala i ukrasnih grmova, te trave.

 

Pomenutu akciju pod nazivom „Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“ na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića realizuju nadležne općinske službe u saradnji sa Komunalnim preduzećem „Park“. Eko akciji su se jučer pridružili učenici Srednje zubotehničke škole, a danas su na uređenju i sadnji stabala i ukrasnih grmova, pored ostalih, učestvovali i učenici Srednje medicinske škole na Bjelavama, koji su pokrenuli akciju „Ekskurzija 2017“, sa kojom žele da zarade novac za ekskurziju svojim vršnjacima kojima roditelji ne mogu to obezbijediti.

 

Nakon završetka uređenja zelene površine i asfaltiranja saobraćajnice ovaj dio općine Centar će dobiti sasvim novu, ljepšu sliku, a slične akcije biće nastavljene i na drugim područjima općine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti