Općini Centar potvrđeni certifikati ISO standarda

Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo) izvršio je u Općini Centar redovnu provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 (QMS-Quality Management System) i standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System).
Općini Centar potvrđeni certifikati ISO standarda

Audit tim koji su činili Zehra Orahovac, kao vođa tima, te Mithat Bećirspahić i Mitar Perušić, dočekali su načelnik Općine Centar koji je ujedno i Q menadžer dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar Općine Jasna Beba, rukovodilac Tima za poboljšanje Lejla Šipur, te rukovodioci općinskih službi koje su bile planirane za eksternu provjeru.

 

Ovom prilikom je provjereno 10 službi Općine Centar: Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, Služba za inspekcijske poslove, Služba za informatiku, Služba za civilnu zaštitu, Služba za zajedničke poslove, Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove, Služba za lokalnu samoupravu, Služba za finansije, Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj i Služba za opću upravu.

 

Na završnom sastanku, vođa tima SIQ Zehra Orahovac je prezentirala rezultate provjere provedene u općinskim službama u kojoj je istakla da nije pronađena nijedna neusklađenost, te da imaju samo nekoliko preporuka. Ovom prilikom je posebno istakla i pohvalila nekoliko službi Općine Centar: prostorno uređenje i komunalne poslove, inspekcijske poslove, opću upravu, informatiku, te lokalnu samoupravu.

 

Općina Centar je 2003. godine dobila certifikat ISO standarda upravljanja kvalitetom 9001-2008, a 2007. godine i certifikat međunarodnog standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti