Započeli radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana

U aprilu ove godine započela je izgradnja prisutne staze i stepeništa koji će povezivati Ulicu Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
Započeli radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana

Radi se o projektu kojeg iz svog budžeta finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 37.700 KM, izvođač radova je građevinska firma „Sela“, a za nadzor je zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

-Za sada smo uspjeli očistiti planiranu trasu na kojoj će biti izgrađeno novo stepenište i staza i trenutno radimo na iskopima za temelje. Loše vrijeme usporava radove tako da jedan dan radimo, a drugi dan zbog blata ne možemo, jer se zbog velike kosine brda ovdje sve radi ručno bez upotrebe mehanizacije koja ne može prići lokaciji, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

Prema predmjeru i predračunu radova na ovom lokalitetu je, osim izgradnje novog stepeništa sa pješačkim stazama u dužini od 65 metara, planirana ugradnja drenažnih cijevi za odvodnju podzemnih i površinskih voda, koje će biti spojene na gradsku odvodnu mrežu. Također će biti ugrađeni novi betonski ivičnjaci, a na kraju radova, duž novog stepeništa, biće postavljena nova rukohvatna ograda.

 

Sa realizacijom projekta izgradnje ove pješačke komunikacije lokalnom stanovništvu biće lakša svakodnevna komunikacija. 

 

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, koja realizuje ovaj projekat, je pribavila potrebnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, dok je općinska Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina završila sa procedurom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na dijelu ovog zemljišta gdje je započela gradnja novog stepeništa i pješačke staze.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti