U toku sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici

Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme su početkom aprila započeli sa radovima na sanaciji stepeništa u ulici Jukićeva 126-128. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila gotovo 6.000 KM, dok je firma „Coning“ iz Sarajeva zadužena za nadzor.
U toku sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici

U dosadašnjem toku radova, uklonjeni su oštećeni dijelovi starog betonskog stepeništa. Ugrađeni su novi armirano-betonski dijelovi konstrukcije, te betonirani dijelovi stepeništa i podesta. Duž stepeništa su postavljene nove kulir ploče, otporne na sve vremenske prilike, posebno na sol za posipanje ulica tokom zimskih mjeseci. Također je postavljeno i gotovo 20 metara nove rukohvatne ograde.  

 

-Loše vremenske prilike su usporile radove na sanaciji ovog stepeništa. Često smo radove morali prekidati, jer sa pojedinim vrstama materijala nije moguće raditi pri niskim temperaturama. Kada dođu topliji dani nama je potrebno najviše dva dana da završimo sa bojenjem ograde, te sa sitnim radovima koji su ostali na stepeništu, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

U budžetu Općine Centar za 2017. godinu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda planiran je iznos od 655.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti