Osnovci iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ predali košarkašku loptu kolegama iz Katoličkog školskog centra

U povodu Dana Općine, sarajevska Općina Centar u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ organizuje humanitarno-revijalnu košarkašku utakmicu, koja će biti održana 9. maja 2017. godine u 19 sati u dvorani KSC Skenderija. Na utakmici će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te ljubitelji ovog sporta.
Osnovci iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ predali košarkašku loptu kolegama iz Katoličkog školskog centra

Cilj ove manifestacije je popularizacija „ulične košarke“ i vraćanje djece na igrališta, ali i prikupljanje sredstava koja će biti iskorištena za obnovu košarkaških terena na području općine Centar. Kako bi se animirala javnost, a prvenstveno najmlađi stanovnici općine Centar, izrađena je posebna košarkaška lopta koju će učenici svih 11 osnovnih škola imati priliku vidjeti u svojim školskim ustanovama.

 

Nakon što je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić 20. aprila 2017. godine u velikoj sali Općine Centar, uručio košarkašku loptu učenicima Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, čime je zvanično započeo projekat pod nazivom „Jesi li za basket", učenici pomenute škole su loptu narednog dana proslijedili svojim vršnjacima iz OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”. Danas su osnovci iz “Silvije Strahimir Kranjčević” zajedno sa delegacijom Općine Centar i predstavnicima Udruženja „Jesi li za basket“ loptu predali učenicima iz Katoličkog školskog centra.

 

Prije nego što je lopta napustila OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, delegacija Općine Centar koju su činili dopredsjedavajući Vijeća Mustafa Mulić, te savjetnik načelnika Jasmin Gerin, kao i član Udruženja „Jesi li za basket“ Samir Avdić, razgovarali su sa učenicima i objasnili im značaj navedenog projekta, ali i bavljenja sportom.

 

Avdić je ovom prilikom izrazio zahvalnost za veliko interesovanje učenika za ovaj projekat i naglasio da je osnovni cilj popularizacija „street ball“ (ulične košarke) i vraćanje mladih na sportska igrališta, te pozvao sve učenike da budu sudionici revijalne košarkaške utakmice.

 

-Pored ovog projekta u septembru ove godine planiramo pokrenuti košarkašku ligu osnovnih škola za učenike od šestog do devetog razreda. U tim školama bismo formirali novinarsku sekciju koja bi pisala izvještaje sa tih utakmica na bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku, objasnio je Avdić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti