Učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ predali košarkašku loptu kolegama iz „Silvije Strahimir Kranjčević“

Nakon što je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić 20. aprila 2017. godine u velikoj sali Općine Centar, uručio košarkašku loptu učenicima Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, čime je zvanično započeo projekat pod nazivom "Jesi li za basket", kojeg realizuju istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, danas su učenici ove škole loptu proslijedili svojim vršnjacima iz OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”.

Kako je predviđeno projektom, planirano je da promotivna lopta prođe kroz sve osnovne škole sa područja općine Centar, da bi 9. maja, na dan odigravanja revijalne utakmice na kojoj će nastupiti nekadašnji košarkaši, rekreativci i ljubitelji košarke, te reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima, iz posljednje škole “Vladislav Skarić” stigla na plato Skenderije.

 

Danas su u OŠ „Safvet-beg Bašagić“ delegaciju Općine Centar koju su činili dopredsjedavajući Vijeća Mustafa Mulić, te savjetnik načelnika Bećir Sirovina, kao i člana Udruženja “Jesi li za basket” Samira Avdića dočekali učenici i nastavno osoblje. Tom prilikom, naš nekadašnji proslavljeni košarkaški reprezentativac je razgovarao sa učenicima i odgovarao na njihova pitanja u vezi sa ovim sportom.

 

Avdić je ovom prilikom izrazio zahvalnost za veliko interesovanje učenika za ovaj projekat i naglasio da je osnovni cilj popularizacija „street ball“ (ulične košarke) i vraćanje mladih na sportska igrališta, te pozvao sve učenike da budu sudionici revijalne košarkaške utakmice.

 

Dopredsjedavajući Mulić je naglasio da se ovim projektom mlade osobe žele podstaći da kroz sport naprave dobre rezultate kojima ćemo mi kao nacija biti ponosni.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti