Općina Centar sufinansira odlazak na ljetovanje djece šehida i poginulih boraca

U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta Fondu Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata "Ikre“.
Općina Centar sufinansira odlazak na ljetovanje djece šehida i poginulih boraca

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ovim dokumentom se iz općinskog budžeta za ovu godinu izdvaja 5.000 KM Fondu „Ikre“ za participaciju troškova prevoza za ljetovanje djece šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava rata.

U ime Fonda protokol je potpisao direktor prof. dr. Smajo Halilović, koji je ovom prilikom kazao nešto više o projektu ljetovanja djece šehida i poginulih boraca koji ovo udruženje realizuje posljednjih nekoliko godina.

 

 

–Želim da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na ovoj donaciji. Pokrovitelj ljetovanja naše djece u mjestu Novi Vinodolski kod Rijeke u Republici Hrvatskoj je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a naša je obaveza organizacija sredstava za prevoz i džeparac. Osim djece iz Sarajeva u tom ljetnom kampu borave i djeca iz Srebrenice, Vukovara, Palestine i Iraka, odnosno iz zemalja gdje su djeca zbog ratnih dešavanja najveće žrtve. Tokom svog boravka u kampu, osim druženja sa svojim vršnjacima, za djecu će biti organizovane razne radionice, te takmičenja iz sportova u vodi i na pijesku, dok je za djecu neplivače organizovana škola plivanja, objasnio je Halilović.

 

 

Općina Centar je također Fondu Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata "Ikre“ pružala finansijsku podršku za projekat stipendiranje školovanja djece putem Fonda „Ikre“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti