Odigrane utakmice četvrtog kola malonogometnog turnira

Nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljen je utakmicama 4. kola koje su odigrane u četvrtak, 20. aprila 2017. godine na igralištu FIS-a.
Odigrane utakmice četvrtog kola malonogometnog turnira

Ovo sportsko takmičenje, koje svake godine organizira Općina Centar, a realizira Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, počelo je 3. aprila 2017. godine, a finale će biti održano u okviru obilježavanja Dana Općine Centar u periodu od 2. do 9. maja.

 

Školske ekipe, u kojima je po 16 dječaka, raspoređene su u dvije takmičarske grupe – A i B. Grupu A čine ekipe sljedećih škola: „Vladislav Skarić“, „Alija Nametak“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Hasan Kaimija“ i  „Safvet-beg Bašagić“, škola koja je ujedno i nosilac grupe.

 

Nosilac grupe B je Osnovna škola „Nafija Sarajlić“, a u grupi se također nalaze škole: „Isak Samokovlija“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Katolički školski centar“ i „Hasan Kikić“.

 

U utakmicama 4. kola postignuti su sljedeći rezultati:  OŠ “Hasan Kajimija“ – OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” 0-6; OŠ “Safvet-beg Bašagić” – OŠ “Musa Ćazim Ćatić” 4-1; OŠ “Vladislav Skarić” – OŠ “Alija Nametak” 3-3; OŠ “Nafija Sarajlić” – OŠ “Katolički školski centar” 1-1; OŠ “Isak Samokovlija” – OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” 2-1.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti