U toku pripreme za proširenje saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je naselje Bare gdje je razgovarao sa stanovnicima ulice Abdurahmana Muharemije.
U toku pripreme za proširenje saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije

Na inicijativu građana ove ulice, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“, ove godine je planirana realizacija projekta proširenja jednog dijela saobraćajnice, na dijelu uz gradsko groblje Bare. Načelnik Ajnadžić je upoznao stanovnike ove ulice sa namjerama općinske administracije o realizaciji navedenog projekta, te koji su sljedeći koraci.

 

-Prvo je potrebno da geodete zajedno sa predstavnicima Kantonalnog javnog preduzeća „Pokop“, te projektantom na terenu utvrde tačnu trasu za proširenje saobraćajnice. Nakon toga slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa sa preduzećem „Pokop“, koje upravlja gradskim grobljem. Realizacijom ovog projekta stanovnici će dobiti širu saobraćajnicu za lakšu svakodnevnu komunikaciju, dok će preduzeće „Pokop“, na osnovu ustupanja jednog dijela zemljišta za potrebe proširenja saobraćajnice, dobiti novi potporni zid sa zaštitnom ogradom, naglasio je Ajnadžić.

 

Kako je planirano sredstva za realizaciju ovog projekta će biti uzeta sa budžetske stavke za rekonstrukciju i održavanje nekategorisanih cesta za šta je u ovogodišnjem budžetu Općine Centar planiran iznos od 780.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti