Upriličen prijem za boračke porodice povodom Uskrsa i Vaskrsa

U povodu velikog katoličkog i pravoslavnog praznika Uskrsa i Vaskrsa, u Općini Centar je u ponedjeljak 17. aprila 2017. godine, upriličen prijem za članove dvadeset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti.
Upriličen prijem za boračke porodice povodom Uskrsa i Vaskrsa

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

 

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić,  Đulaga Hamza, pomoćnik načelnika za boračka pitanja, te savjetnici Mustafa Resić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.

 

Čestitajući prisutnima Uskrs i Vaskrs sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da je veliko zadovoljstvo da imamo kontinuitet okupljanja pred važne vjerske događaje.

 

-U ime svih uposlenika Općine Centar čestitam vam praznik uz želju da budete živi, zdravi i sretni. Duboko poštujem i uvažavam sve one koji su dali život za odbranu države BiH i želim da naša zemlja bude upravo onakva kakvu su oni željeli. To treba da bude uređen, multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti, poručio je Ajnadžić.

 

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da će Općina i u narednom periodu posvećivati pažnju zajedničkom obilježavanju praznika, jer je važno da se međusobno uvažavamo i poštujemo praznike, kako svoje, tako i praznike drugih.

 

Među prisutnima na prijemu bila je Lidija Milošević-Stojanović koja je tokom proteklog rata u redovima Armije RBiH izgubila supruga.

 

-Želim da se zahvalim u ime svih porodica načelniku Ajnadžiću i Općini Centar, što su nas se sjetili na ovakav način. Ovo je jedan lijep znak pažnje koji nas mnogo raduje. Drago nam je da nismo zaboravljeni i da postoji neko ko misli na nas, kazala je Milošević-Stojanović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti