Rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova

Sredinom marta ove godine radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli radove na rekonstrukciji dijela Ulice Šekerova između brojeva 13 i 33, te brojeva 34 i 44 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
Rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbjedila 83.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Kako je planirano prema glavnom projektu, koji je uradilo JP „Zenica“, na ovoj saobraćajnici u centru je prvo uklonjen stari asfalt i podloga nakon čega su postavljeni novi. Također su uklonjeni stari oštećeni ivičnjaci i postavljeno je 400 metara novih betonskih ivičnjaka.

Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice, ugrađena su reviziona okna na koja su priključeni oluci sa okolnih stambenih objekata, te drenažne i plastične kanalizacione cijevi. Urađena je i nivelacija 23 šibera za vodu, 12 šahtova i ugrađeno pet novih rešetki za odvod. Završni radovi na rekonstrukciji dijela Šekerove ulice, odnosno postavljanje asfalta duž saobraćajnice i trotoara, su planirani sa poboljšanjem vremenskih prilika.   

 

 

Tokom prošle godine, u augustu, ista građevinska firma je završila rekonstrukciju dijela saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova između brojeva 1 i 32, odnosno donji dio Šekerove ulice koji vodi na Ulicu Zatikuša. Ovdje su također postavljeni novi ulični slivnici, drenažne cijevi za odvod podzemnih voda, te su nivelisani šiberi za vodu i šahtovi. Na kraju radova postavljeno je oko 365 metara kvadratnih novog asfalta.

 

Vrijednost projekta iznosi 41.200 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti