Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić prisustvovali prijemu povodom Uskrsa

Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, kojeg su katolici širom svijeta obilježili u nedjelju, u ponedjeljak 17. aprila 2017. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života.
Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić prisustvovali prijemu povodom Uskrsa

Kao domaćin prisutnima se obratio Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić koji se zahvalio na velikom broju pristiglih čestitki za Uskrs.

 

-Ove godine, katolici i pravoslavci isti dan slave najveći kršćanski blagdan. Na tome se temelji naša nada i vjera. Zato želim, ne samo nama vjernicima, nego svim ljudima da svako vjerničko slavlje jača čovjeka u nadi. Kao sin ove zemlje iskreno sam zabrinut nad tamnim oblacima beznađa koje pritište mnoge ljude, te ih vodi u očaj sve dotle da dignu ruku na svoj vlastiti život. Posebno nas potresaju tragedije koje donosi zločin kada ljudi dignu ruku nad tuđim životima uzurpirajući ono što Bogu pripada. Ovu zemlju treba voljeti i izgrađivati da se svi u njoj osjećaju sigurni i kao kod kuće. U tome duhu želim da ova druženja stvaraju klimu da slavlje pređe u život, poručio je kardinal Puljić. 

 

U ime Općine Centar prijemu su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i savjetnik Mustafa Resić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti