Obnova oglasnih ploča u mjesnim zajednicama Općine Centar

Kako bi unaprijedile komunikaciju sa građanima službe Općine Centar već dugi niz godina koriste savremene tehnologije i moderne oblike komunikacija koji omogućavaju lakšu i bržu razmjenu informacija.
Obnova oglasnih ploča u mjesnim zajednicama Općine Centar

Kako generacije koje ne koriste sredstva modernog komuniciranja ne bi ostale uskraćene za važne informacije iz Općine Centar, Služba za lokalnu samoupravu je prije određenog vremena realizovala projekat postavljanja 18 novih oglasnih ploča u 15 mjesnih zajednica Općine Centar.

 

Oglasne ploče su postavljene kod prostorija mjesnih zajednica kao i na najfrekventnijim lokacijama na području općine Centar, kako bi omogućile kvalitetno i blagovremeno informisanje građana s ciljem njihovog aktivnijeg uključivanja u donošenje važnih odluka.

 

Postavljene ploče koje se estetski i arhitektonski uklapaju u okolinu i predstavljaju jedan od načina uređenja našeg grada, nažalost nekome smetaju. Često su na meti vandala koji ih na različite načine uništavaju u što se građani mogu uvjeriti na primjeru oglasnih ploča na području Šipa i Kromolja.

 

Služba za zajedničke poslove Općine Centar je reagovala blagovremeno i zamijenila polupana stakla na dvije oglasne ploče na pomenutim lokacijama.

 

Uprkos ovakvim vandalskim ispadima Općina Centar će i dalje ulagati u projekte koji su značajni za njene građane.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti