Načelnik Ajnadžić ugostio predstavnike boračkih i policijskih udruženja povodom Dana Armije RBiH

Povodom 25. godišnjice od formiranja Armije RBiH načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 14. aprila 2017. godine, u Općini Centar organizovao sastanak sa predstavnicima boračkih i policijskih udruženja iz Centra.
Načelnik Ajnadžić ugostio predstavnike boračkih i policijskih udruženja povodom Dana Armije RBiH

Čestitajući Dan Armije RBiH Ajnadžić je kazao da su pripadnici ove legitimne vojne formacije pokazali šta znači biti čudo bosanskog otpora. 

 

– Postoje ljudi koji su časno branili Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo, a danas jako teško žive, imaju puno problema i naša je obaveza da sve učinimo kako bi to promijenili. Smatram da treba priznati status svih oni koji su bili pokretači oružanog otpora ili učestvovali u odbrani naše države, ali zbog nekih administrativnih procedura im je nanesena nepravda. Kada je u pitanju naša lokalna zajednica kroz Zakon o dopunskim pravima boraca ćemo definisati neke odluke u korist ove populacije, a posebno ćemo posvetiti pažnju djeci šehida i poginulih boraca. Oni su naši nasljednici i svi projekti koje planiramo realizovati namijenjeni ovoj populaciji su usmjereni na potomke naših boraca, jer učesnici rata su već u poodmakloj životnoj dobi kada nije moguće očekivati da oni započnu neku vrstu biznisa, objasnio je Ajnadžić.

 

Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je obavijestio prisutne da je Komisija Općinskog vijeća za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti usvojila odluke da se trg ispred zgrade Općine Centar nazove Trgom Prvog korpusa Armije RBiH, te da jednu od najdužih ulica u Centru od skoro četiri kilometra, između porodilišta na Jezeru i Poljina, nazovu po Armiji RBiH. Od projekata koje Općina Centar  želi realizovati tokom narednog perioda je izgradnja centralnog spomen obilježja posvećenog svim poginulim pripadnicima Armije RBiH i MUP RBiH, te spomen-obilježja na Gorici.

 

Ovom prilikom su načelnik Ajnadžić i predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo Elvis Sudar potpisali protokol kojim je iz budžeta Općine Centar izdvojen iznos od 5.000 KM za potrebe rada ovog Udruženja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti