Ajnadžić posjetio Narodnu kuhinju „Stari Grad“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Narodnu kuhinju „Stari Grad“ i njihovu upravnicu Zilhu Šeta poznatiju kao Tetka Zilha.
Ajnadžić posjetio Narodnu kuhinju „Stari Grad“

U martu ove godine Narodna kuhinja je proslavila 25 godina svog uspješnog rada i postojanja. Načelnik Ajnadžić je čestitao ovaj jubilej uposlenicima kuhinje koji su prije četvrtinu vijeka, ratne 1992. godine napravili prvi obrok za svoje korisnike.

 

– Veliki je uspjeh opstati ovoliki vremenski period i raditi ovako human i koristan posao. Nastavljajući našu višegodišnju uspješnu saradnju Općina Centar ove godine planira izdvojiti 20.000 KM za potrebe rada i realizaciju projekata koje Narodna kuhinja „Stari Grad“ realizuje u saradnji sa nama. Volio bih da imate što manje posla, što bi bila garancija da država jača. Zajedno smo uspješno realizovali akciju „Ekskurzija 2017“, koju su pokrenuli učenici Srednje medicinske škole sa Bjelava, kao i druge projekte koji imaju za cilj poboljšanje socijalne situacije naših sugrađana, kazao je Ajnadžić.

 

Tetka Zilha je ovom prilikom predložila nekoliko novih projekata koje je moguće realizovati u saradnji sa Općinom Centar. Jedan je projekat podjele hrane prilagođene dijabetičarima, koji svakog petka u sedmici dobijaju paket sa hranom koja je prilagođena njihovom zdravstvenom stanju.

 

-Svi koji imaju ljekarsku potvrdu da primaju inzulin, mogu se prijaviti u prostorijama naše kuhinje. Također imamo u planu pokretanje pomoći namijenjene majkama šehida i poginulih boraca koje se nalaze u najtežoj materijalnoj situaciji. Tokom svih ovih godina nama je najvažnije da nikoga nismo vratili sa vrata kuhinje, koliko smo mogli u tom trenutku, pomogli smo. Pored naših redovnih donatora također nam često dođu i penzioneri, koji iako imaju najmanja primanja, svakog mjeseca navrate u kuhinju i ostave neku od namirnica za korisnike naše kuhinje, kazala je Zilha i dodala da Narodna kuhinja ima jako dobru saradnju sa općinama u Kantonu Sarajevo, kao i sa Vladom KS i nadležnim kantonalnim Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, koji su svojim dobrim potezima obezbijedili adekvatne i redovne tople obroke korisnicima, kao i finansiranje materijalnih troškova kuhinje tokom njenog redovnog rada.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti