Općina Centar učestvuje u akciji ''Ekskurzija 2017''

U četvrtak, 13. aprila 2017. godine u 11 sati, u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati protokole sa direktorima Srednje medicinske škole, Gimnazije Obala, Srednje zubotehničke škole i Prve bošnjačke gimnazije o učešću u akciji ''Ekskurzija 2017''.
Općina Centar učestvuje u akciji ''Ekskurzija 2017''

Naime, Općina Centar organizira ekološke akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša u koje će, na inicijativu načelnika Ajnadžića, uključiti i srednjoškolce kako bi kroz društveno koristan i odgovoran rad obezbijedili finansijsku podršku njihovim vršnjacima slabijeg imovnog stanja za odlazak na ekskurziju u 2017. godini. Za ovu namjenu iz budžeta Općine Centar izdvojeno je ukupno 10 hiljada konvertibilnih maraka koje će biti raspoređene pomenutim školama.

 

Podsjećamo da su, na ideju učenika trećeg razreda sarajevske Srednje medicinske škole Dženana Hodžića, učenici pokrenuli radnu akciju pod nazivom "Ekskurzija 2017" kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti platiti odlazak na ekskurziju. Načelnik Ajnadžić je prihvatio ovu ideju hvale vrijednu i inicirao pomenute ekološke akcije uređenja i čišćenja okoliša, kao i druge aktivnosti kako bi se srednjoškolcima omogućio da svojim radnim angažmanom prikupe potrebna sredstva za ekskurziju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti