U Centru za mlade na Gorici pokrenuta nova radionica „Estetika i kultura življenja“

Pod pokroviteljstvom Općine Centar u prostorijama Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ pokrenula je novi besplatni projekat pod nazivom „Estetika i kultura življenja“.
U Centru za mlade na Gorici pokrenuta nova radionica „Estetika i kultura življenja“

Voditelj radionice Adna Šarac, diplomirani inžinjer arhitekture i asistent na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, će sa svim polaznicima radionice imati teorijsku i praktičnu nastavu. Terenska, odnosno praktična nastava će podrazumijevati posjetu pojedinim dijelovima grada specifičnim po arhitektonskom stilu svojstveno periodu njihovog građenja, poput sarajevskih mahala, gdje je najrelevantniji primjer Svrzina kuća, kao model tradicionalnih vrijednosti stanovanja/kulture življenja.

 

U okviru teorijskog dijela radionice, koji će biti održan u prostorijama Centra za mlade, planirano je osposobljavanje mladih za rad u aplikaciji AutoCAD. Kako je zamišljeno, svi polaznici će na kraju kursa uz pomoć ove aplikacije i zahvaljujući stečenom znanju kreirati publikaciju sa određenim temama. Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima sa područja općine Centar, bez obzira na njihovo stručno usmjerenje. Trajanje radionice je tri mjeseca sa časovima dva puta sedmično. Svi zainteresovani mogu se prijaviti lično u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), na broj telefona 033 220 568 ili putem maila:info@centarkulture.ba.

 

Prvi susret sa zainteresovanim polaznicima je planiran u petak 14. aprila 2017. godine, u 19 sati u prostorijama Centar za mlade na Gorici.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti