Počelo takmičenje osnovaca sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

U prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u utorak, 11. aprila 2017. godine počelo je takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar.
Počelo takmičenje osnovaca sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

Prvog dana takmičenja bili su nastupi folklora i modernog plesa. Folklorne izvedbe su imali učenici iz šest osnovnih škola, dok su se sa numerama modernog plesa predstavili učenici iz deset osnovnih škola sa Centra.

 

Na kraju prvog takmičarskog dana stručna komisija u sastavu: Ankica Timotijević iz Kulturno-umjetničkog društva “Željezničar”, Edis Bilić iz Plesnog kluba DDC, te Lejla Bajrić, instruktorica plesa, obavila je bodovanje nastupa i objavila rezultate.  

 

Iz oblasti folklora najbolji su bili učenici iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ sa izvedbom „Pokraj grada Sarajeva“, drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ za „Igre iz okoline Bradine“, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ sa folklornom izvedbom „Igre iz starog Sarajeva“.

 

Iz modernog plesa najbolji su bili učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra (Flashdance mix), drugo mjesto pripalo je učenicima Osnove škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ (Mix), a treće mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (Kad u školu krenem).

 

Diplome i nagrade Općine Centar najboljima je uručila Zakira Šero, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport. Za prvo osvojeno mjesto nagrada je 450 KM, za drugo 300 KM, a za treće 200 KM. Sredstva će biti uplaćena na račune škola i iskorištena za unapređenje rada školskih sekcija.

 

Takmičenje učenika osnovnih škola sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu se nastavlja sutra u srijedu, 12. aprila 2017. godine od 10 do 14,30 sati, kada su na programu instrumentalna muzika, dramski prikaz i hor bez instrumentalne pratnje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti