Učenici škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' darovali knjige za biblioteku u Stocu

Učenici Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' odazvali su se akciji prikupljanja literature za biblioteku u Stocu koju je organizirala Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar.
Učenici škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' darovali knjige za biblioteku u Stocu

Ova, kao i nekoliko prethodnih akcija imaju za cilj obnavljanje knjižnog fonda svih oštećenih biblioteka koje su pretrpile gubitak velikog broja knjiga tokom majskih poplava 2014. godine.

 

Prema riječima Dženite Kurtović, direktorice škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' sakupili su 33 naslova za biblioteku u Stocu.

 

-Na prijedlog pedagogice naše škole koja je vidjela oglas odlučili smo da se pridružimo akciji “Knjiga za Stolac“. Obavijestili smo učenike i zamolili ih da knjige koje će donirati budu školska lektira i udžbenici odnosno knjige za njihov uzrast. U ovoj akciji pored učenika učestvovali su i njihovi roditelji i nastavnici. Oni su uglavnom darovali naslove koji se nalaze na listi lektira za osnovne škole u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Ova akcija je ujedno bila prilika da animiramo djecu da što više razvijaju naviku i kulturu čitanja knjige, pogotovo danas kada se sve svelo na Internet, kazala je direktorica Kurtović.

 

Una Podrić, učenica trećeg razreda ove škole darovala je 10 knjiga za Stolac.

 

-Donirala sam ove knjige jer sam se stavila na mjesto onih koji sada nemaju knjige niti ih pozajmljuju iz biblioteke kao što mi to imamo. Mislim da je bolje da čitaju knjige nego da igraju igrice, kaže devetogodišnja Una.

 

Donirane knjige u ovoj školi preuzela je članica Savjeta Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' Senada Jamaković. Po završetku akcije ''Knjiga za Stolac'', koja traje do 15. aprila, sve prikupljene knjige će biti dostavljene u stolačku biblioteku.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti