Javni poziv za izbor članova Zdravstvenog savjeta Općine Centar

Općina Centar Sarajevo je raspisala Javni poziv za izbor i imenovanje članova Zdravstvenog savjeta Općine Centar, koji je objavljen u ponedjeljak, 10. aprila 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'', na oglasnoj ploči Općine Centar (Mis Irbina 1) i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'').
Javni poziv za izbor članova Zdravstvenog savjeta Općine Centar

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana. Pravo na prijavu za izbor u članstvo Zdravstvenog savjeta imaju kandidati iz reda pacijenata, mladih, općinskog organa uprave, komora iz oblasti zdravstva, stručnih udruženja, udruženja za zaštitu prava pacijenata, sindikata, zdravstvenih ustanova odnosno privatnih praksi, Crvenog krsta/križa s područja Općine, zdravstvenih radnika iz zdravstvenih ustanova na području općine Centar i penzionera.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 562-450 u općinskoj Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica.

 

Podsjećamo da je Općinsko vijeće Centar na 5. redovnoj sjednici, održanoj 30. januara 2017. godine donijelo Odluku o osnivanju Zdravstvenog savjeta Općine Centar, što je obaveza utvrđena federalnim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Zakonom o pravima, obavezama i odgovornostima pacijenata.

 

Članove Zdravstvenog savjeta, čiji će mandat trajati četiri godine, imenuje općinski načelnik na osnovu javnog poziva, a na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja članova Zdravstvenog savjeta Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti