Nastavljene aktivnosti oko priprema za obilježavanje Dana Općine Centar

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar, na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić, održao je drugi sastanak posvećen pripremama za obilježavanje tog značajnog datuma u historiji centralne gradske općine od 2. do 9. maja.
Nastavljene aktivnosti oko priprema za obilježavanje Dana Općine Centar

Osim predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, u radu Odbora učestvuju i pripadnici boračkih udruženja iz Centra, kao i predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

 

Osim dosadašnjih protokolarnih aktivnosti, ove godine kulturno-sportski dio manifestacije Dani Općine Centar biće obogaćen novim sadržajima. Tako je planirano da Općina Centar u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket?“ organizuje odigravanje revijalne košarkaške utakmice gdje će učešće uzeti nekadašnji košarkaši, rekreativci i ljubitelji ovog sporta, te Reprezentacija BiH za košarkaše u kolicima. Također, u organizaciji Kluba sporta „Fit & Fun“ biće održana „Sarajevska rolerijada“, te je u prostorijama galerije „Preporod“ planirano otvaranje izložbe ratnih fotografija.

 

Protokolom je predviđeno da predstavnici Općine i boračkih udruženja, kao i članovi Udruženja za sigurnost i zaštitu u saobraćaju motociklista BiH polože cvijeće na mezarje Kovači, te ispred nekoliko spomen-obilježja i grobalja. Povodom Dana Općine Centar biće održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar gdje će biti uručena općinska priznanja za zaslužne pojedince i kolektive, te priznanje „Policajac godine“, nakon čega će biti upriličena podjela jednokratnih novčanih pomoći za socijalno ugroženu boračku populaciju. Druženje saboraca i učesnika dešavanja 2. maja ratne 1992. godine, kao i do sada, je planirano u dvorištu u Ulici maršala Tita 54.

 

Na platou ispred BBI Centra (Trg djece Sarajeva) biće organizovan Sajam ljekobilja, pčelarstva i ekologije, kao i sajam na kome će biti predstavljeni proizvodi iz domaće radinosti. Planirano je i okupljanje pripadnika nekadašnjeg ratnog Odreda Zagreb i obilježavanje godišnjice formiranja Odreda Soukbunar.

 

Kao i proteklih godina, od 2. do 9. maja bit će održani prigodni kulturno-umjetnički  i sportski programi, a cjelodnevnim programom će 8. maja biti obilježen Dan mladih Općine Centar. Do narednog sastanka predloženo je da članovi Organizacionog odbora svoje prijedloge i sugestije dostave u pismenom obliku kako bi mogli biti razmatrani na narednoj sjednici.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti