Nastavljena finansijska podrška projektima boračkih organizacija

U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u utorak 4. aprila 2017. godine, potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu 8.000 KM koji je iz općinskog budžeta dodijeljen Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana općine Centar“ za obilježavanje godišnjice Odreda teritorijalne odbrane „Soukbunar“ i pogibije osam boraca Armije RBiH koje su agresorske snage zarobile i pogubile na putu Nahorevska brda – vodopad Skakavac.
Nastavljena finansijska podrška projektima boračkih organizacija

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava u ime Općine Centar potpisao je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime JOB-a predsjednik Enver Krluč.

 

Krluč je, uz riječi zahvale, kazao da Općina Centar nastavlja tradiciju pružanja podrške projektima, kako ove, tako i ostalih boračkih organizacija iz Centra.

 

–U okviru obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, JOB Unija veterana organizira obilježavanje Dana odreda „Soukbunar“ kod spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici gdje su uklesana imena 106 šehida i poginulih boraca pripadnika ovog odreda. Osim toga, planiramo obilježiti godišnjicu, 18. juna, dana kada su naši suborci ubijeni na lokalnom putu prema vodopadu Skakavac, gdje smo izgradili spomen-obilježje na mjestu gdje su nađena njihova spaljena tijela, kazao je Krluč.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je podrška boračkoj populaciji visoko na listi prioriteta ove lokalne zajednice, te da će i u narednom periodu nastaviti snažno podržavati ovakve aktivnosti.

 

-Moramo odati dužno poštovanje onima koji su učestvovali u časnoj borbi za Soukbunar, Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu i koji su odbranili njenu slobodu, integritet i čast. Važno je da obilježavamo ove značajne datume i mi ćemo uvijek biti spremni da pomognemo. Spremni smo finansijski podržati sve projekte od kojih korist imaju krajnji korisnici, odnosno boračka populacija i njihove porodice, dodao je Ajnadžić.

 

Potpisivanju protokola su prisustvovali i Đulaga Hamza, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar, te Dževad Jusić, predsjednik Komisije za boračka pitanja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti