Javni poziv za prijavu za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za podnošenje prijava – zahtjeva za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka, koji je objavljen 1. aprila 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na oglasnoj ploči Općine Centar (Mis Irbina 1) i ostaje otvoren 30 dana.
Javni poziv za prijavu za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka

Sredstva pomoći iz Programa održivog povratka dodjeljivat će se općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.

 

Za tu namjenu u budžetu Općine Centar za 2017. godinu planirana su sredstva u iznosu 60.000 KM i dodjeljivat će se na osnovu Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odabir korisnika i raspodjelu novčanih sredstava za pomoć općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima u svrhu održivog povratka, a prednost će imati povratnici sa područja općine Centar.

 

Tekst javnog poziva i kriterija, kao i potrebni obrasci objavljeni su i na općinskoj web stranici www:centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'').

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti